BKS Bank na Finančnem festivalu 2024

18.10.2024

Ljubljanska borza je v sklopu Svetovnega tedna investitorjev (World Investor Week) 9. in 10. oktobra 2024 organizirala dvodnevni Finančni festival, ki je pritegnil številne ljubitelje financ in vlagatelje. Dogodek je ponudil zanimive predstavitve in razprave z izkušenimi strokovnjaki iz finančne industrije.

Prvi dan festivala se je dotaknil tematike doseganja višjih donosov, kjer so udeleženci pridobili vpogled v svet investiranja, delnic ter pomembnost razpršitve naložb.

Drugi dan je bil namenjen predstavitvam stabilnih naložbenih možnosti in analizi trgovanja na Ljubljanski borzi v tretjem četrtletju 2024. Predstavniki družb prve kotacije so delili svoje rezultate ter poglede na prihodnost podjetij in finančnih trgov.

Med nastopajočimi predavateljicami je bila tudi Zvezdana Kolar, specialistka za področje poslovanja z vrednostnimi papirji iz BKS Bank AG, ki je predstavila ključne vpoglede in pristope k učinkovitemu vlaganju. 

Finančni festival je bil odlično sprejet, s preko 450 udeleženci v živo na platformi Zoom in več kot 6.600 video ogledi preko prenosov v živo, ki jih je omogočila STA. Glavni cilj festivala je spodbujanje boljše finančne pismenosti in razumevanja finančnih trgov.